Menu
En mann ble skutt av politiet i Blystadlia i Rælingen kommune i november i fjor. Spesialenheten mener politiet handlet i nødverge. Foto: Annika Byrde / NTB

Spesialenheten: Politiet handlet i nødverge da de skjøt mann med knallpistol i Rælingen

I november i fjor ble en mann som hadde en knallpistol skutt av politiet i Rælingen. Spesialenheten mener politiet handlet i nødverge da de skjøt.

Av NTB | 10.10.2023 13:12:23

Kriminalitet og rettsvesen: Det var i 4.45-tiden natt til 5. november i fjor i Blystadlia i Rælingen kommune at mannen ble skutt av politiet.

Spesialenheten åpnet etterforskning, men skriver tirsdag at saken mot politimannen som skjøt nå er henlagt som intet straffbart forhold og at politimannen skjøt i nødverge.

Da politiet ankom stedet, etterkom han ikke politiets pålegg om å vise hendene, og han trakk etter hvert fram det som senere skulle vise seg å være en knallpistol og skjøt opp i lufta. En politimann avfyrte da to varselskudd med pistol, og senere ytterligere ett varselskudd.

Mannen snudde så ryggen til politiet, men rettet knallpistolen mot dem. Han snudde seg deretter mot politiet, fortsatt med knallpistolen rettet mot dem. Da avfyrte politimannen tre skudd mot mannens overkropp. Han ble truffet i armen og fikk et streifskudd i beinet.

– Han har gitt uttrykk for at han skjønner hvorfor han ble skutt, og forstår at de fryktet for eget liv, står det i Spesialenhetens avgjørelse.

Spesialenheten skriver at politiet rykket ut med to patruljer etter å ha fått meldinger rundt klokken 3.50 om avfyrte skudd i Blystadlia, og så melding fra en drosjesjåfør en halvtime senere som hadde observert en person som fremviste et håndvåpen og avfyrte skudd i lufta.

Mannen med pistolen har forklart i avhør med Spesialenheten at han denne natten gikk hjemmefra med en flaske vodka og en startpistol. Han tok med seg startpistolen fordi han ville at politiet skulle skyte ham.

(©NTB)

Flere nyheter: