Menu
Politiet skjøt og skadd en person i forbindelse med en aksjon mot et hotell på Grønland i Oslo natt til søndag. Spesialenheten er koblet inn. Foto: Geir Olsen / NTB

Spesialenheten etterforsker politiaksjon i Oslo

Politiet i Oslo avfyrte skudd mot en person på Grønland i forbindelse med en aksjon mot et hotell natt til søndag. Spesialenheten er koblet inn.

Av NTB | 09.07.2023 05:22:54

Medisin og helse: «I forbindelse med aksjonen har politiet avfyrt ett skudd mot en person. Personen er bevisst og blir ivaretatt av helse», opplyste Oslo politidistrikt klokken 02.40.

Politiet kom til stedet med flere patruljer, og det skal ikke være fare for tredjeperson. Spesialenheten er rutinemessig varslet.

I en melding til pressen litt før klokken 6 søndag morgen skriver politiet at de var på stedet i forbindelse med beslutning om pågripelse og ransaking av rom og personer.

To personer er pågrepet i forbindelse med aksjonen. Oslo politidistrikt etterforsker straffesaken, skriver de.

Politiet skal også ha gått inn i hotellet og sperret av området rundt.

Hotellet det er snakk om, er et såkalt leilighetshotell. Ifølge VG ble hotellgjestene bedt om å holde seg inne på rommene.

Operasjonsleder Sven Christian Lie ved Oslo politidistrikt sier til NTB at han ikke kan gi flere opplysninger ettersom hendelsen vil bli etterforsket av Spesialenheten.

«Formålet med etterforskningen er å få belyst hendelsesforløpet og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd», heter det i pressemeldingen.

Spesialenheten skriver også at Kripos er varslet og vil bistå med åstedsundersøkelser.

«Våpen involvert vil bli sikret. Spesialenheten vil avhøre tjenestepersoner og vitner så snart som mulig», heter det videre.

Av hensyn til den videre etterforskningen vil det ikke bli gitt mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt, heter det.

Et øyenvitne sier til Dagbladet at han har hørt to skudd, og at en mann er kjørt til sykehus. En hotellgjest forteller at andre gjester ble vitne til skytingen. Mannen skal ha ligget på bakken etterpå.

I en pressemelding fra Spesialenheten sendt ut natt til søndag bekreftes det at de har besluttet å iverksette etterforskning etter skyteepisoden.

(©NTB)

Flere nyheter: