Menu
Sparta overtok tabelltoppen i eliteserien med seieren over Storhamar. Foto: Javad Parsa / NTB

Sparta tok over tabelltoppen – Vålerenga med sin sjuende strake seier

Sparta overtok ledelsen i eliteserien i ishockey med 4-3-seier over Storhamar etter straffer. Vålerenga forlenget seiersrekken med 5-1 over Ringerike.

Av NTB | 14.01.2023 20:28:30

Sport: Sparta leder eliteserien foran Stavanger Oilers og Vålerenga på innbyrdes oppgjør. Emil Lundberg (to mål) og Marcus Fagerudd scoret målene som sikret forlengning og straffeslagkonkurranse mot Storhamar. Der var hjemmelaget best.

Jacob Berglund (to mål) og Peter Quenneville scoret for Storhamar, men det holdt ikke til seier. De hadde tatt seg opp à poeng med Sparta om de hadde vunnet i ordinær tid.

Sparta har i tillegg kamper til gode på Oilers og Vålerenga. I neste runde møtes nettopp Sparta og VIF i Oslo.

Grüner fikk en kjempestart hjemme mot Frisk Asker. Lars Erik Francke-Enersen og Jussi Tammela sørget for 2-0-ledelse etter ti minutter, men Asker-laget våknet uti kampen og vendte til seier. Thomas Olsen, Magnus Geheb og matchvinner Hampus Gustafsson sikret tre poeng i hovedstaden.

Grüner er stadig klar tabelljumbo med sine ni poeng. De må høyst trolig spille kvalifisering om å holde plassen i eliteserien ved sesongslutt.

Lucas Trygg, Joachim Hermansen og Steffen Thoresen scoret målene for Oslo-laget etter at Vegard Kjellevold Fredriksen hadde sendt LIK i ledelsen tidlig i kampen.

Til den kampen kommer Vålerenga med sju strake seirer i bagasjen etter at de slo Ringerike 5-1 på bortebane lørdag. Tobias Lindström scoret to ganger, mens Sander Thoresen, Tommi Taimi og Pontus Finstad nettet en gang hver. Lindström hadde i tillegg to målgivende pasninger. Dustin Parks scoret for Ringerike.

Manglerud Star tok en viktig 3-1-seier over Lillehammer på hjemmebane. MS ligger på den siste sluttspillplassen, og med seieren skaffet laget seg en liten luke til Ringerike, som ligger på niendeplass.

(©NTB)

Flere nyheter: