Menu
Sparta overtok tabelltoppen i eliteserien med seieren over Storhamar. Foto: Javad Parsa / NTB

Sparta tok over tabelltoppen – Frisk Asker vendte til seier over Grüner

Sparta overtok ledelsen i eliteserien i ishockey med 4-3-seier over Storhamar etter straffer. Frisk Asker vendte til 3-2-seier over tabelljumbo Grüner.

Av NTB | 14.01.2023 19:11:27

Sport: Sparta leder eliteserien foran Stavanger Oilers på innbyrdes oppgjør. Emil Lundberg (to mål) og Marcus Fagerudd scoret målene som sikret forlengning og straffeslagkonkurranse. Der var hjemmelaget best.

Jacob Berglund (to mål) og Peter Quenneville scoret for Storhamar, men det holdt ikke til seier. De hadde tatt seg opp à poeng med Sparta om de hadde vunnet i ordinær tid.

Grüner fikk en kjempestart hjemme mot Frisk Asker. Lars Erik Francke-Enersen og Jussi Tammela sørget for 2-0-ledelse etter ti minutter, men Asker-laget våknet uti kampen og vendte til seier. Thomas Olsen, Magnus Geheb og matchvinner Hampus Gustafsson sikret tre poeng i hovedstaden.

Grüner er stadig klar tabelljumbo med sine ni poeng. De må høyst trolig spille kvalifisering om å holde plassen i eliteserien ved sesongslutt.

Manglerud Star tok en viktig 3-1-seier over Lillehammer på hjemmebane. MS er i nedrykksstriden, og med seieren skaffet laget seg en liten luke til Ringerike, som ligger på niendeplass.

Lucas Trygg, Joachim Hermansen og Steffen Thoresen scoret målene for Oslo-laget etter at Vegard Kjellevold Fredriksen hadde sendt LIK i ledelsen tidlig i kampen.

(©NTB)