Menu
Spania trente på La Rosaleda i Málaga fredag. De store sportsavisene er uenige om hvordan laget mot Norge vil se ut. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Spanske medier usikre på laguttaket mot Norge

Mens TV 2 som vanlig har greid å liste ut det norske laget på forhånd, er spanske medier uenige om hvordan Spania vil stille i kveldens EM-kvalifiseringskamp.

Av NTB | 25.03.2023 11:54:12

Sport: De store sportsavisene Marca og AS er enige om de fleste navnene, men putter noen av dem i litt forskjellige posisjoner. De er uenige om hvem som blir venstreback. Marca tror på Barcelona-spiller Alejandro Balde, AS på Valencia-spiller José Luis Gaya.

Mundo Deportivo tror at Iñigo Martínez spiller stopper i stedet for Nacho, og at Mikel Oyarzabal får en kantrolle og skyver Iago Aspas ut på benken, samt at Balde spiller.

Alle er enige om at Luis de la Fuente i sin debut som landslagssjef velger 4-2-3-1-formasjon, etter at Spania under forgjengeren Luis Enrique spilte 4-3-3.

Dette er avisenes sannsynlige lag:

AS: Kepa Arrizabalaga – Dani Carvajal, Aymeric Laporte, Nacho, José Luis Gayà – Rodri, Mikel Merino – Dani Ceballos, Iago Aspas, Gavi – Álvaro Morata.

Marca: Kepa – Carvajal, Nacho, Laporte, Alejandro Balde – Rodri, Merino – Aspas, Ceballos, Gavi – Morata.

Mundo Deportivo: Kepa – Carvajal, Iñigo Martínez, Laporte, Balde – Rodri, Merino – Mikel Oyarzabal, Ceballos, Gavi – Morata.

– Vi har sett hva han har gjort før på U21-laget og studert hans hovedplan med det laget. Det blir litt mer direkte enn under Luis Enrique. Det er hovedforskjellen, tror jeg. Det er noen nye spillere, men de er stort sett fra de spanske toppklubbene, og vi har ganske god kontroll på dem, sa han på pressekonferansen fredag.

Han har sagt at han er oppmerksom på muligheten for en Barcelona-venstreside der Gavi søker innover på banen og Balde får siden for seg selv.

– Jeg har et ganske klart bilde av hvordan de vil stille opp, kanskje med et eller to spørsmålstegn. Vi vet at det er et lag som vil kontrollere kampen med ballen i laget.

– De hadde nok flere profiler da, flere topp, topp spillere. De var best i Europa, og litt i en egen klasse, alene på tronen. Det var forrige gang fotballverden fikk presentert noe virkelig nytt, og selv Norge falt litt i tiki-taka-fella. Vi produserte hundrevis av midtbanespillere med god teknikk. Det viser hvor kraftfull den revolusjonen var, sa han.

– Spania har vel bare ett tap på de 67 siste hjemmekampene, så de har ikke mistet det helt.

Ståle Solbakken føler seg ganske trygg på hva som venter selv om Spania har ny trener og mange endringer i troppen fra VM i fjor.

Solbakken ble bedt om å sammenligne dagens spanske lag med det som for drøyt ti år siden dominerte fotballen og vant tre titler på rad (EM 08, VM 10, EM 12).

(©NTB)

Flere nyheter: