Menu
Lucas Torro og Osasuna sendes hodestups ut av conferenceligaen før den har begynt. Foto: Jose Breton / AP / NTB

Spansk klubb utestenges fra conferenceligaen på grunn av gammel kampfiksingssak

Uefa fjerner La Liga-klubben Osasuna fra conferenceligaen kommende sesong fordi tidligere klubbledere var involvert i kampfiksing for et tiår siden.

Av NTB | 04.07.2023 21:03:00

Sport: I stedet kommer Athletic Bilbao, som endte på 8.-plass i den spanske ligaen sist sesong, inn i turneringen, opplyser Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

I Uefas reglement heter det at lag som har vært innblandet i fiksing av enhver kamp siden 2007, kan bli utestengt fra neste europeiske turnering det kvalifiserer seg til. Osasuna var sist i Europa i Uefa-cupen i 2006/07-sesongen.

Utestengelsen har bakgrunn i at Osasuna-ledere som ikke lenger er i klubben, var involvert i kampfiksing mellom 2012 og 2014.

Osasuna mener på sin side at Uefa gjør en feil ved å straffeklubben og dens nåværende ledelse, som har fordømt korrupsjonen som ble begått av en tidligere generasjon, skriver AP.

Osasuna skulle i utgangspunktet gått rett inn i conferenceligaens siste kvalifiseringsrunde og hadde vært sikret minst 70 millioner kroner i premiepenger om de hadde spilt seg inn i gruppespillet.

(©NTB)