Menu
Alexia Putellas fortsatte kritikken mot Spanias fotballforbund på en pressekonferanse foran fredagens landskamp mot Sverige. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / AP / NTB

Spansk gullballvinner: – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår

Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

Av NTB | 21.09.2023 19:52:40

Sport: Den dobbelte Ballon d’Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

– Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken.

– Vi har fortsatt til gode å se lys i enden av tunnelen, men vi får med oss støtten fra kvinner over hele verden, sa Irene Paredes torsdag kveld og fortsatte:

– Det eneste vi ønsker, er å spille fotball med verdighet og respekt. Det har ikke vært mulig inntil nå.

Paredes benyttet også anledningen til å kritisere spanske myndigheter for å ha vært for trege med å involvere seg i saken.

Nasjonsligaen fungerer også som kvalifisering til OL-turneringen neste sommer.

(©NTB)