Menu
Spanias statsminister Pedro Sánchez sammen med landslaget etter VM-triumfen i sommer. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Spanias statsminister hyller landslagets reaksjon etter VM-kysset: – De har vunnet to ganger

Spanias statsminister Pedro Sánchez sier at måten landslaget har støttet Jennifer Hermoso på etter VM-kysset, bør være et eksempel til etterfølgelse.

Av NTB | 02.09.2023 14:14:58

Sport: Fotballpresident Luis Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset landslagsprofilen Hermoso på munnen etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen. Tidligere har over 50 spillere gjort det klart at de ikke vil spille for kvinnelandslaget så lenge Rubiales er fotballpresident.

– Spillerne våre har vunnet to ganger. Først på banen, og nå viser de verden hvordan det skal gjøres i kampen for likestilling, sier statsminister Sanchez lørdag, ifølge AFP.

Fredag ble det kjent at voldgiftsretten i spansk idrett innleder etterforskning mot Rubiales. Det skjedde etter at regjeringen har levert inn en begjæring om dette via det spanske idrettsrådet.

Fotballtoppen risikerer uansett å bli utestengt i to år dersom han finnes skyldig av voldgiftsretten. Minstestraffen er utestengelse i én måned.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har allerede suspendert Rubiales i 90 dager. Fifa har innledet sin egen etterforskning i saken.

Ved siden av å være fotballpresident i Spania er Rubiales også visepresident i Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Rubiales meldte så sent som fredag at han nekter å trekke seg. Han mener å ha bevis på at Hermoso ga sitt samtykke til kysset.

(©NTB)