Menu
Montse Tomé er inne i sine første uker som spansk landslagssjef. Tiden har vært turbulent. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Spanias fotballforbund fortsetter oppvasken – vil ut av en «institusjonell krise»

I nok en erklæring lover fotballforbundet i Spania å gjøre grep for å dempe konfliktnivået. Det skal ryddes opp i organisasjonskulturen.

Av NTB | 20.09.2023 20:12:34

Sport: Godt styresett, åpenhet og likestilling er hovedpunktene RFEF-ledelsen peker på i onsdagens uttalelse. Der beklager de igjen belastningen Jennifer Hermoso er blitt påført de siste ukene.

En måned er gått siden landslagsspilleren ble kysset på munnen mot sin vilje av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales. Hendelsen skjedde under premieseremonien etter spanjolenes finaleseier i VM.

Siden har det vært fullt kaos i RFEF og rundt det spanske kvinnelandslaget. I den siste erklæringen erkjenner forbundet behovet for å komme seg ut av en «institusjonell krise».

Før helgen ble 39 spillere med på et krast opprop. Der kom det fram at de ikke føler seg trygge i landslagsmiljøet og nekter å spille for Spania før en skikkelig ryddejobb er gjort. Dialogmøter fulgte i dagene etter, og onsdag ble det klart at 21 av 23 spillere i uttaket til de kommende kampene mot Sverige og Sveits blir værende på samling.

Spanske medier har rapportert at flere nøkkelpersoner i forbundet må forlate sine poster.

(©NTB)