Menu
Senterpartiets stortingsgruppe har vedtatt i sitt gruppemøte at deres stortingsrepresentanter ikke skal installere eller bruke Tiktok eller Telegram på tjenestetelefoner. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

Sp på Stortinget forby Tiktok på tjenestetelefoner

Ingen av Senterpartiets stortingsrepresentanter, eller ansatte i stortingsgruppen, får installere eller bruke Tiktok eller Telegram på sine tjenestetelefoner.

Av NTB | 21.03.2023 16:44:08

Arbeidsliv: – Vi synes det er viktig og riktig å følge opp Nasjonal sikkerhetsmyndighets (NSM) sine anbefalinger om at Tiktok ikke skal installeres på tjenestetelefoner, sier parlamentarisk leder i Sp Marit Arnstad i en pressemelding.

NSM har uttalt at appene ikke bør installeres på enheter som har tilgang til offentlige ansattes interne digitale infrastruktur eller tjenester, fordi det medfører høy risiko.

Tiktok eies av det kinesiske selskapet ByteDance, som samler inn store mengder data om brukerne. Telegram har russiske eiere.

Justisminister og Senterparti-politiker Emilie Enger Mehl har fått kritikk for at hun hadde Tiktok på en tjenestetelefon en kort stund.

(©NTB)

Flere nyheter: