Menu
Alexander Sørloth herjer for Villarreal om dagen. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

Kun én gang tidligere har en Villarreal-spiller scoret i fem La Liga-kamper på rad. Onsdag kan Alexander Sørloth tangere rekorden til legenden Diego Forlán.

Av NTB | 26.09.2023 11:22:30

Sport: Den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. Fire mål på seks kamper er fasiten. Scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot Barcelona, Cádiz, Almería og Rayo Vallecano.

Aldri tidligere i Villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. Dermed har Sørloth utlignet rekorden til Giuseppe Rossi, Gica Craioveanu, Nico Sansone og Arnaut Danjuma.

I onsdagens ligamøte hjemme mot Girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. Tidligere Manchester United-spiller Diego Forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for Villarreal. Det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen.

Da ble Forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål.

Sørloth er samtidig ikke helt ukjent med å rade opp scoringer i strake ligakamper. Forrige sesong scoret han i fem kamper på rad, da som Real Sociedad-spiller. Trønderen begynte sin rekke i serierunde 14 mot Sevilla, og han fulgte opp med scoring i de fire neste oppgjørene mot Osasuna, Almería, Athletic Bilbao og Rayo Vallecano.

Sørloth er for øvrig ikke den første spilleren i Villarreal-historien som forsøker seg på å tangere Diego Forlans klubbrekord på scoring i fem kamper på rad. Nicolas Jackson, som gikk til Chelsea i sommer, hadde muligheten så sent som forrige sesong.

Gerard Moreno kunne også klart det i 2019-2020, mens Giuseppe Rossi scoret i fire på rad ved to anledninger.

(©NTB)