Menu
Søren Wærenskjold. Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix / NTB

Søren Wærenskjold vant temporittet i sykkel-NM – slo Tobias Foss med ett sekund

Søren Wærenskjold forsvarte NM-tittelen i temposykling i Bodø torsdag. Ringerike- og Uno-X-syklisten skal senere i sommer sykle Tour de France.

Av NTB | 20.06.2024 11:23:05

Sport: Mandalitten fikk opp tiden 34,14 på tempoen over 27 kilometer.

24-åringen var sist startende og hadde dermed alle tidene å kjøre etter. Tobias Foss ble nummer to, ett fattig sekund bak. Foss kan selv vise til ett VM-gull og to NM-gull i tempo. Han ble dessuten norgesmester på fellesstart i 2021.

Andreas Leknessund, som vant tempogull i 2019 og 2020, endte på 3.-plass. Han er ikke en del av Uno-X sin Tour de France-tropp.

Wærenskjold står med flere sterke resultater hittil denne sesongen. I januar vant han en etappe i Saudi-Arabia, før han 12. juni vant tempoetappen i Belgia Tour. Der endte han også opp som seierherre i sammendraget.

Med seieren i torsdagens NM-ritt får Wærenskjold bære mestertrøya under tempoetappene i årets Tour de France.

Den første tempoen er på etappe sju, mens hele rittet avgjøres med en tempo fra Monaco til Nice den 21. juli. Rittet skal i år avsluttes i Nice som følge av at Paris er OL-arrangør.

Fredrik Dversnes er regjerende mester på fellesstart, mens Erlend Blikra vant gaterittet i fjor. Fellesstarten i Bodø over 116 kilometer avvikles fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: