Søren Wærenskjold vant første etappe i Danmark rundt. Her fra årets Tour de France. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Søren Wærenskjold vant 1. etappe i Danmark rundt

Søren Wærenskjold er eneste nordmann i sykkelrittet Danmark rundt, men han kan ikle seg ledertrøya etter å ha tråkket fra alle i avslutningen av 1. etappe.

Av NTB | 15.08.2023 18:04:31

Sport: Uno-X-rytteren rykket fra tetgruppa fire kilometer før mål og holdt unna for konkurrentene helt inn. Fabio Jakobsen fra Nederland tok 2.-plassen seks sekunder bak den norske vinneren, mens den danske hjemmefavoritten Mads Pedersen ble nummer tre.

Det er første norske etappeseier i Danmark rundt siden Edvald Boasson Hagen vant en etappe i 2015. Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen har også vunnet etapper i rittet.

Wærenskjold er tredje nordmann som har hatt ledertrøya i rittet, etter Arvesen i 2004 og Nordhaug i 2012. Før tirsdagens etappe har han ti sekunders luke til Jakobsen.

Den norske 23-åringen tok sin fjerde seier for året. Den forrige var i temporittet i NM.

Åpningsetappen i Danmark rundt hadde start og mål i Aalborg og ble preget av regnvær. Etappen ble avsluttet i en rundbaneløype inne i Aalborg, og mot slutten så nordmannen sitt snitt til å stikke fra tetgruppen. Han la flere store navn bak seg.

På Uno-X-laget som deltar i Danmark rundt har Wærenskjold seks danske lagkamerater.