Menu
Søren Wærenskjold imponerte igjen på 2. etappe i Danmark rundt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Søren Wærenskjold forsvarte ledertrøya i Danmark rundt – ble toer på 2. etappe

Søren Wærenskjold ble nummer to på 2. etappe i sykkelrittet Danmark rundt og forsvarte den blå ledertrøya han erobret med seier på åpningsetappen.

Av NTB | 16.08.2023 17:54:48

Sport: Uno-X-rytteren er eneste nordmann i årets utgave av det tradisjonsrike rittet, men han har imponert stort på de to første etappene og lagt hele resten av feltet bak seg i sammendraget.

Tirsdag avgjorde han ved å stikke fra tetgruppa fire kilometer før slutt, og han kom alene til mål. Han prøvde seg med et solobrudd mot slutten onsdag også, men det endte med en massespurt. Der var Fabio Jakobsen best, men Wærenskjold fulgte rett bak ham og får sykle i blått også torsdag.

– Det er deilig å vinne igjen etter 2.-plassen i går. Danmark rundt er allerede en suksess for meg, sa Soudal-QuickStep-rytter Jakobsen etter seieren.

– Bakken mot slutten av etappen er tung for en sprinter. Jeg fikk god hjelp fra lagkameratene.

– Enda en lagprestasjon i verdensklasse, meldte Uno-X-laget på X/Twitter etter onsdagens etappe.

Rittet avsluttes lørdag med en tempoetappe, som er en av Wærenskjolds styrker. Torsdag venter rittets mest kuperte etappe, med mål i Vejle.

Nederlenderen Jakobsen er toer i sammendraget, seks sekunder bak Wærenskjold. Ned til danske Mads Petersen på 3.-plass er det nå 18 sekunder.

Wærenskjold sykler Danmark rundt sammen med seks danske Uno-X-ryttere.

(©NTB)