Son Heung-min scoret to mål mot Arsenal. Foto: David Cliff / AP Photo / NTB.

Son med måldobbel i Nord-London-derbyet – Arsenal klarte bare 2-2 hjemme mot Tottenham

Arsenal tok føringen mot erkerival Tottenham, men måtte til slutt se seg fornøyd med 2-2 hjemme i Premier League søndag ettermiddag.

Av NTB | 24.09.2023 17:12:34

Sport: Dermed endte Arsenals seiersrekke hjemme mot Tottenham på tre strake. Arsenal har riktignok ikke tapt hjemme for Tottenham på seks kamper.

Sist Tottenham fikk med seg poeng hjem fra Arsenals storstue var helt tilbake til 1. september 2019. Også da endte det 2-2 i Nord-London.

Etter seks serierunder står Tottenham og Arsenal likt med 14 poeng hver. Der har ført dem opp på henholdsvis 4.- og 5.-plass på Premier League-tabellen.

Tottenham så ut til å få en kjempestart på kampen da Son Heung-min satte ballen i mål etter bare fire minutter, men sørkoreaneren ble umiddelbart avvinket for offside.

Det så ut til å vekke Arsenal-spillerne, som spilte seg til flere kjempesjanser, hvor Tottenham-keeper Guglielmo Vicario måtte varte opp med flere feberredninger.

Målet kom som følge av at Bukayo Saka banket til innenfor 16-meteren i retning Vicarios høyre hjørne. Argentineren prøvde å klarere skuddet, men sendte i stedet ballen rett i eget mål.

Og det skulle vise seg å bli en omgang der keeperne sto i fokus da Son fikk en kjempesjanse, som Raya fikk ryddet unna med en ellevill redning.

– Hvordan i all verden klarte han å flytte seg over? Det er et mesterverk, kommenterte Lars Tjærnås på Viaplay.

Men heller ikke Raya klarte å holde buret rent til pause da Saka rotet det til i forsvar mot James Maddison. Tottenham-juvelen dro seg enkelt forbi og spilte 45 grader ut til Son, som satte inn utligningen.

Saka gikk fram til straffemerket og banket ballen midt i mål etter at Vicario hadde slengt seg til høyre.

Arsenal fikk imidlertid ikke holde ledelsen lenger enn i noen sekunder, før Maddison og Son stormet på en kontring, og sistnevnte styrte inn utligningen i det lengste hjørnet.

Scoringen var sørkoreanerens 150. for de liljehvite. Ifølge Opta er også Son den første Tottenham-spilleren som har scoret to bortemål mot Arsenal i samme kamp siden John Hendry i 1993.

Italieneren kunne imidlertid gjøre lite da Cristian Romero sendte ballen i eget nett etter en snau halvtime.

Hjemmepublikummet kunne imidlertid slippe jubelen løs igjen da Saka fikk sjansen fra krittmerket, etter at Romero handset innenfor 16-meteren. Dommer Robert Jones lot først situasjonen gå, men etter en sjekk på VAR-skjermen ble vertene tildelt straffe.