Menu
Sveriges landslagssjef Glenn Solberg under søndagens bronsekamp mot Spania. Foto: Jessica Gow/TT / NTB

Solbergs Sverige kollapset mot Spania i bronsekampen

Glenn Solbergs svenske landslag maktet ikke å vinne bronsekampen mot Spania i håndball-VM. Laget ga fra seg en klar ledelse og tapte 36-39.

Av NTB | 29.01.2023 20:45:07

Sport: Sverige hadde både VM-sølv fra 2021 og EM-gull i fjor å vise til før VM på hjemmebane. Likevel var det Spania som kunne trøste seg med bronsemedaljene.

22.650 tilskuere kunne juble for en sterk førsteomgang og 22-18 på resultattavla til pause.

Etter hvilen kjørte svenskene seg derimot skikkelig fast. Spania kjempet seg tilbake og scoret åtte av de ti første målene i omgangen, deriblant seks på rad da 23-19 ble til 23-25.

– Jeg er først og fremst skuffet. Vi gjør en veldig god førsteomgang, men så har vi problemer i den andre, spesielt defensivt. Det var tøft å spille mot Spania, sa Glenn Solberg til Expressen.

– De gjorde det de kunne veldig bra, og vi klarte ikke å stoppe det, forklarer Solberg kollapsen.

– Det kjennes tomt. Man forstår nesten ikke at det er over. Vi har investert alt i denne gjengen i en måneds tid, og så blir vi ikke belønnet for det, sa Sveriges landslagsspiller Niclas Ekberg etter kampen.

– Jeg er stolt av spillerne som har prestert så fantastisk. Igjen er vi blant de fire beste lagene og spiller semifinale, sa Glenn Solberg.

Dermed endret kampbildet seg fullstendig, og Spania tok vare på både momentum og ledelsen kampen ut.

Dermed endte det med VM-bronse til Spania, som røk i semifinalen mot Danmark. Sverige må ta til takke med den sure 4.-plassen.

(©NTB)

Flere nyheter: