Menu
Jim Gottfridsson mister resten av VM med skade. Foto: Annika Byrde / NTB

Solberg mister stjernespiller i VM-avslutningen: – Tungt

Jim Gottfridsson blir ikke å se mer på banen for Glenn Solbergs svenske lag i håndball-VM på hjemmebane grunnet et brudd i hånden.

Av NTB | 26.01.2023 08:05:20

Sport: Gottfridsson skadet seg underveis i onsdagens kvartfinaleoppgjør mot Egypt. Skaden oppsto da han satte hånden fast i drakten til en egyptisk spiller. Han fikk en vridning og spilte ikke mer i kampen.

Etterpå dro han til sykehus, der han gjennomgikk røntgen og fikk påvist et brudd. Det blir ikke mer spill på to måneders tid, var konklusjonen.

– Det er utrolig frustrerende da jeg kjenner at både jeg og laget har gjort en veldig god turnering. Jeg har drømt om å få spille VM-finale på hjemmebane, sier Gottfridsson i en uttalelse på forbundets nettside.

Svenskenes norske landslagssjef Glenn Solberg sympatiserer med Gottfridsson.

– Det er en av verdens beste spillere og han har gjort en veldig god turnering for oss hittil, så det er klart det er tungt. Men vi har en veldig sterk tropp som kommer til å gjøre alt for å vinne semifinalen, sier Solberg.

Gottfridsson ble kåret til turneringens beste spiller da Sverige vant EM i fjor. Det er ikke bestemt om Solberg vil hente inn en erstatter for Flensburg-Handewitt-spilleren. Sverige møter Frankrike til semifinale fredag kveld.

I den andre semifinalen møtes Spania og Danmark. Norge tapte kvartfinalen for Spania og møter Ungarn fredag klokken 18 i den første av to plasseringskamper.

Utfallet av disse oppgjørene vil kunne spille inn på seedingen og plasseringen i OL-kvalifiseringsturneringene neste år.

(©NTB)