Menu
Mathias Normann får nok neppe en ny klem av Ståle Solbakken for sitt nye klubbvalg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Solbakken om Normanns overgang til saudiarabisk fotball: – Skulle ønske han hadde gjort noe annet

Mathias Normann er klar for saudiarabiske Al-Raed etter at han rømte fra Russland. Landslagssjef Ståle Solbakken hadde sett at han valgte en annen klubb,

Av NTB | 20.08.2023 14:54:43

Sport: Klubben melder om overgangen på X/Twitter.

– Nå har jeg visst dette i noen dager, så jeg har hatt tid til å kunne tenke litt, sa Solbakken da NTB ringte etter at overgangen var blitt kjent.

– Jeg synes det er uheldig, og jeg skulle ønske han hadde gjort noe annet etter Russland-oppholdet, men så er jeg ikke overrasket at dette skulle skje – at norske spillere blir en del av den saudiarabiske ligaen, fortsatte landslagssjefen.

Normann signerte for Dinamo Moskva til tross for Russlands pågående krigføring i Ukraina for ett drøyt år siden. Normann har vært på utlån fra Rostov til hovedstadsklubben.

Den gang var Solbakken klokkeklar på at Normanns valg var uforståelig og at han ikke lenger kunne være en del av landslaget. Nå stiller situasjonen seg litt annerledes.

– Saudi-Arabia har store utfordringer når det kommer til menneskerettigheter, homofili og hvordan de ser på jenter. Det er utfordringer som vi må stå sterkt imot, men det er ikke sånn at det er en internasjonal boikott, sånn som med Russland. Det vil være naivt å ikke forholde seg til det, men så er jeg veldig overrasket over at han velger det. Men det er Mathias som må svare for dette, sa Solbakken og fortsatte:

– Formelt sett er det ikke noe i veien for at han skal kunne spille på landslaget nå, men det er jo et men, det er det jo. Nå har han jo ikke vært god på ganske lang tid, så det er jo også en annen ting.

– Det er bare et tidsspørsmål at vi får flere norske spillere i den ligaen. Jeg tror de også kommer til å gå knallhardt inn på damefotball, noe som sikkert høres litt rart ut med hvordan de se på damer. Men vi må forholde oss til dem mer og mer, sa Solbakken og fortsatte:

– Vi må ta med at fotballen må kjempe sin kamp, men Norge har veldig mange næringslivsinteresser i Saudi-Arabia, så man må se hele totaliteten på dette her også. Det er veldig enkelt å stå imot og være krystallklar på det som er med menneskerettigheter og så videre.

Den norske midtbanespilleren har vært på utlån til Dinamo fra Rostov siden i fjor sommer. Nå er han imidlertid klar for saudiarabisk fotball.

Bunnlaget Al-Raed spiller på det øverste nivået i saudiarabisk fotball og skal torsdag ta imot Al-Hilals stjernegalleri. Der spiller profiler som Neymar, Aleksandar Mitrovic, Malcom, Rúben Neves, Kalidou Koulibaly og Sergej Milinkovic-Savic.

Solbakken forventer at det kan bli flere norske spillere som tar veien over til den pengesterke ligaen de kommende årene.

Normanns russiske klubb, Dinamo Moskva, hevdet forrige uke at 27-åringen hadde forlatt landet etter et droneangrep mot den russiske hovedstaden den foregående helgen.

(©NTB)