Menu
Landslagssjef Ståle Solbakken har en klar førstekeeper. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Solbakken om keepersituasjonen: – Ørjan er klar førstekeeper

Tross minimalt med spilletid i tysk fotball er Ørjan Håskjold Nyland Norges klare førstevalg. Ståle Solbakken innrømmer at situasjonen ikke er ideell.

Av NTB | 14.03.2023 12:44:18

Sport: Norge innleder EM-kvalifiseringen i slutten av denne måneden. Spania er motstander i Malaga 25. mars, mens Georgia står på motsatt banehalvdel tre dager seinere. Tirsdag tok landslagssjef Solbakken ut troppen til kampene.

Målvaktstrioen består av Ørjan Håskjold Nyland (RB Leipzig), Jacob Karlstrøm (Molde) og Egil Selvik (Haugesund). De to siste er svært ubeskrevne blad i landslagssammenheng.

– Ørjan er klar førstekeeper, bekreftet Solbakken under tirsdagens pressekonferanse.

– Denne situasjonen er vi i, og han er vår klart beste keeper akkurat nå. Det kommer noen unge fra U21-landslaget som fortsatt har igjen litt, fortsatte landslagssjefen.

Han er klar på at ting ideelt sett skulle sett annerledes ut for ham selv og keepertrener Frode Grodås.

– De to andre jeg har med (i troppen) er keepere som har lite internasjonal erfaring, men som Frode er trygg på at kan komme inn og stå i en prekær situasjon. Det må vi være forberedt på, og det er vi trygge på, sa Solbakken – og fortsatte:

– Så skulle vi helst sett det annerledes at vi hadde keepere som spilte og konkurrerte på høyere nivå. Ørjan har spilt en cupkamp og internkamper i Tyskland, og så kan vi sammenligne det med norske treningskamper og vurdere hvilken kamparena som er best.

Landslagssjefen er tydelig på at Molde-keeper Karlstrøm og Haugesunds Egil Selvik må forberede seg på at de kan bli kastet inn mellom stengene mot Spania og Georgia dersom Nyland av en eller annen grunn må kaste inn håndkleet.

(©NTB)