Menu
Erling Braut Haaland ankommer trening med fotballandslaget på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Solbakken om Haaland-status foran avgjørende landskamper: – Har en god følelse

Norges landslagssjef Ståle Solbakken har fått Erling Braut Haaland inn i troppen før de viktige EM-kvalifiseringskampene. Solbakken har en god følelse.

Av NTB | 14.06.2023 11:09:57

Sport: Solbakken fortalte at han og Brede Hangeland møtte Haaland i går kveld og pratet med ham i en halvtime.

– Vi gikk gjennom alle festene … nei da. Vi la planen med tanke på hvordan han føler seg. Jeg tror vi landet et godt sted. Han virker ok frisk, både i hodet og beina, sier Solbakken.

– Jeg har en god følelse på at dette skal gå greit. Jeg synes han virker fin, men han har ikke vært i fysisk aktivitet, sier landslagssjefen.

Haaland sluttet seg til Norges tropp tirsdag etter noen hektiske dager med feiring av Champions League-triumfen og en drømmesesong med klubblaget Manchester City.

– I dag må det være en rolig igangsetting hvor han er med gutta hvor han får trent litt med ball, men ikke det ville tempoet, sier Solbakken.

– Vi skal kjøre en elleve mot elleve i siste halvdel av treningen i full sprut, hvor vi bytter litt på laget. Den står han over, legger han til.

Solbakken opplyser videre at økta torsdag vil bli lik som onsdag, og da vil Haaland være en del av det laget som skal starte på lørdag.

Landslaget satt igjen med ett poeng etter kampene mot Spania (0-3) og Georgia (1-1). Skottland topper gruppa med full pott etter de to første kampene.

Norge møter Skottland lørdag og Kypros tirsdag.

(©NTB)