Menu
Ståle Solbakken med Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard under trening på Brøndby stadion før landskampen mot Danmark. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Solbakken møter gamle kjente: – Det går litt i sirkler

Kasper Hjulmand skal til sitt tredje sluttspill på fire år med Danmark. En gang holdt han på å bli Ståle Solbakkens assistent.

Av NTB | 08.06.2024 11:13:21

Sport: – Kasper er en dyktig mann, og vi har kjent hverandre lenge. I 2008 satt han i stua mi og vurderte å bli min assistent i FC København. Så ble han assistent i Nordsjælland i stedet, for Morten Wieghorst, sier Solbakken.

Wieghorst er nå Hjulmands assistent på Danmarks landslag.

– Det går litt i sirkler, sier Solbakken.

Han er tilbake i landet der han har bodd i mange år, og der han har hatt stor suksess som trener for FC København. «Ståle kommer hjem», skriver danske medier før fredagens landskamp.

– Det ville vært mer spesielt om kampen skulle spilles i Parken. Det er mange måneder siden jeg fikk vite at den skulle spilles på Brøndby stadion, sier Solbakken.

Brøndby er en forstadsklubb og FC Københavns erkerival.

Etter landskampen på Brøndby stadion er det ferie for de norske spillerne, noe helt annet for de danske.

– Jeg skulle ønske vi skulle til Tyskland alle sammen. Vi burde ha vært der. Vi var klart bedre enn Skottland i begge kamper i kvalifiseringen, men klarte ikke å komme over målstreken. Nå er jeg den eneste i den norske troppen som skal til EM, sier Solbakken.

– Vi skal se Slovenia mot Danmark, vi skal se Østerrike, og et par-tre kamper til. Vi kommer til å være der de første 8-10 dagene av mesterskapet og kanskje komme tilbake mot slutten.

Solbakken håper først av alt å se laget sitt gi Danmark kamp.

– Jeg blir skuffet om vi ikke klarer å matche dem og gjøre det til en jevn kamp. Den største utfordringen er psykisk. De fleste av mine spillere har vært på ferie alt og kommet tilbake til samlingen. Det gjelder sju-åtte av dem som kommer til å starte, sier han.

– De må omstille, og det er lettere sagt enn gjort.

Hjulmand leverte sent fredag kveld sin endelige EM-tropp på 26 spillere til Uefa. Mathias «Zanka» Jørgensen, klubbkamerat med Kristoffer Ajer i Brentford, fikk klarsignal etter egentlig å ha blitt vraket. Det skjedde på grunn av usikkerhet rundt Victor Nelssons skadesituasjon.

Han reiser med videoanalytiker Andrew Findlay for å se særlig motstanderne i høstens nasjonsliga.

(©NTB)