LIVESENTER
Menu
Anniken Solbakken og fotballtrener Ståle Solbakken på vei inn til gallamiddag på Slottet i forbindelse med det offisielle statsbesøket til Kong Frederik og dronning Mary av Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Solbakken fikk kongelig formaning om sene kollapser: – Nå har kong Harald kastet seg inn

Kong Harald spøkte med landslagets gjentatte problemer på slutten av kamper da Ståle Solbakken og kona Anniken nylig deltok på en gallamiddag på Slottet.

Av NTB | 22.05.2024 13:49:42

Sport: Middagen var i anledning det danske kongeparets besøk i Norge. Der ble landslagets prestasjoner tema mellom Solbakken og majesteten.

– Jeg var på Slottet her om dagen med min kone, så skulle jeg gjøre klar til å hilse høytidelig på kongen. Det første jeg fikk beskjed om, var imidlertid at «nå må dere klare å holde ut det siste kvarteret, Ståle», smilte Solbakken da han møtte pressen onsdag.

– Jeg føler det er siste gang jeg blir bedt til Slottet hvis vi ikke holder ut det siste kvarteret. Nå er dette tross alt oppe på det øverste nivået i Norge. Nå er det ikke bare VG og TV 2 som maser om det siste kvarteret. Nå har kong Harald kastet seg inn, så jeg føler på presset, fortsatte han.

Statsråder, parlamentariske ledere og gjester fra norsk og dansk samfunns- og næringsliv var tilstede på slottsmiddagen tidligere denne måneden. Blant gjestene var også tennisstjernen Casper Ruud, Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel.

Norgesbesøket var kong Frederik og dronning Marys andre statsbesøk siden de overtok den danske tronen fra dronning Margrethe i januar. Margrethe hadde da sittet på tronen i 52 år.

Ståle Solbakken har som kjent en lang karriere bak seg som trener i FC København. Han og familien var i mange år bosatt i Danmark.

(©NTB)

Flere nyheter: