Menu
Manchester Citys Ruben Dias, Ilkay Gundogan og Erling Haaland feirer i gatene. Foto: David Davies/PA via AP / NTB

Søkkvåt seiersparade for City – Haaland feiret i bar overkropp i øsregnet

Etter en uværsrelatert utsettelse startet Erling Braut Haaland og Manchester City seiersparaden i Manchesters gater ved 20-tiden mandag. Regnet øser ned.

Av NTB | 12.06.2023 20:59:53

Sport: Det lyseblå showet i Manchester skulle startet klokken 19.30 norsk tid. Dårlig vær med lyn og torden tvang imidlertid arrangørene til å gjøre endringer.

Spillerbussens tur ut i gatene ble utsatt med en halvtime. Ved 20-tiden startet den i realt regnvær. Bilder viste en feststemt Haaland som blant annet tømte en flaske champagne over hodet på lagkamerat Jack Grealish.

Nordmannen kastet også skjorta og feiret i bar overkropp sammen med lagkameratene.

City-manager Pep Guardiola var på sin side utstyrt med en solid sigar.

Bussferden skal ende på St. Peter’s Square.

I en melding på Citys nettsider ved 17-tiden het det at uværet skapte utfordringer rundt sikkerheten.

Et voldsomt regnvær satte inn rett før spillerne skulle ankomme bykjernen. Tusenvis av supportere ble klissvåte.

Landslagssjef Ståle Solbakken venter Haaland til landslagssamlingen tirsdag. Landslagssjefen opplyste på mandagens pressekonferanse at avtalen er at han skal være på plass da. Norge spiller to viktige EM-kvalifiseringskamper mot Skottland (lørdag) og Kypros (tirsdag).

– Det er helt fint. De har gjort noe unikt, svarte Solbakken.

– Det er nederlandske og spanske landslagsspillere også. Alle de skal også på jobb snart. Det skal Erling òg. Det er bedre for meg at han gjør dette ferdig, fortsatte Solbakken.

Haaland og City kunne endelig senke skuldrene etter 1-0-seieren i mesterligafinalen mot Inter lørdag. En eventyrlig sesong for jærbuen med 52 mål på 53 kamper endte med seriegull, FA-cuptittel og mesterligatriumf.

Hele den organiserte delen av festen er ventet å vare i tre timer. I utgangspunktet var planen å slippe fansen inn til det planlagte sceneshowet på St. Peter’s Square klokken 18. Det måtte også endres på som følge av uværet.

Solbakken er klar på at Haaland må få lov til å markere jubelsesongen til tross for landskampene som kommer. Daily Mail skrev at City-spillere tok privatfly til Ibiza for å feste i etterkant av finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: