Menu
Talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby, sier amerikanske luftangrep i Syria fredag har som formål å beskytte amerikansk personell i landet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

SOHR: 14 drept i amerikanske angrep i Syria

14 proiranske militsmedlemmer er ifølge en eksilgruppe drept i amerikanske luftangrep i Syria etter at en drone drepte en amerikaner og såret fem andre.

Av NTB | 24.03.2023 21:34:22

Kriminalitet og rettsvesen: Angrepene var rettet mot mål i byen Deir al-Zor og to andre steder i den østlige delen av landet, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fredag.

Amerikanske myndigheter har opplyst at de angrep mål i Syria tilknyttet den iranske Revolusjonsgarden torsdag kveld.

Angrepene skal ha vært gjengjeldelse for et droneangrep mot en militærbase ved Hasakah nordøst i Syria. Ifølge Pentagon ble en amerikansk kontraktarbeider drept, mens fem amerikanske soldater ble såret. USA oppgir at basen, som brukes av den amerikanskledede koalisjonen, ble truffet av en såkalt kamikaze-drone med «iransk opprinnelse».

Talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby, sa fredag at angrepene har som formål å beskytte amerikansk personell i Syria fra trusler fra Iran-støttende militsgrupper.

I et intervju med CNN understrekte Kirby at USA ikke ønsker en konflikt med Iran, men at iranske myndigheter bør unngå å støtte angrep på amerikanske militærbaser.

SOHRs opplysninger er ikke bekreftet av andre kilder. Eksilgruppen har base i Storbritannia og et stort nettverk av kilder i Syria.

Videoer i sosiale medier viser det som skal være eksplosjoner i Deir al-Zor.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa torsdag at han hadde gitt ordre om et presisjonsangrep mot mål knyttet til den iranske Revolusjonsgarden øst i Syria.

SOHR-leder Rami Abdulrahman sier at blant de drepte er det seks proiranske militsmedlemmer som befant seg ved et våpenlager i Deir al-Zor. To andre skal ha blitt drept i angrep mot mål i ørkenen Mayadine og tre i nærheten av al-Boukamal.

(©NTB)

Flere nyheter: