Menu
Snøværet skaper problemer for kollektivtrafikken i Oslo-området mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Snøværet skaper problemer i kollektivtrafikken i Oslo

Store deler av busstrafikken i Oslo er stanset på grunn av kraftig snøvær og vanskelige kjøreforhold. Også annen kollektivtrafikk i hovedstaden har problemer.

Av NTB | 13.03.2023 16:34:04

Økonomi og næringsliv: Flere steder i Oslo har busser måttet gi opp å kjøre videre på grunn av kjøreforholdene. Snøen har lavet ned på Østlandet mandag, noe som skaper problemer blant annet for kollektivtrafikken i Oslo.

All busstrafikk i Oslo-området fra linje 20 til 76 er midlertidig stanset, opplyser Ruter til Aftenposten. Til NTB opplyser Ruter at det er forsinkelser på de øvrige linjene.

Det er uvisst hvor lenge trafikken vil være stanset, men Ruter opplyser at de gjør fortløpende vurderinger. De oppfordrer publikum til å holde seg oppdatert på situasjonen på Ruter.no.

Ruter opplyser på sine hjemmesider at reisegarantien ikke gjelder «ved slike forhold», skriver Dagbladet

Også på veiene er det problemer mandag ettermiddag. Blant annet ble tre vogntog ved 15-tiden stående bom fast på E6 ved Skulleruddumpa i Oslo.

– Tre vogntog som ikke kommer seg fram på grunn av glatt veibane. Full stans i trafikken, skrev politiet på Twitter. Vogntogene fikk etter hvert på kjetting og kunne kjøre videre.

Avgangen fra Larvik til Hirtshals skulle etter planen gått klokken 17 mandag, men er utsatt til midnatt, mens mandagens avgang fra Hirtshals til Kristiansand er utsatt til klokken 5 tirsdag morgen.

Snøværet fører også til problemer for trikkene i Oslo, samt T-banens linje 1. Her er det ingen trafikk mellom Skogen og Frognerseteren på grunn av glatte skinner.

Værforholdene fører også til at Color Lines ferjeavganger på strekningene Hirtshals-Kristiansand og Larvik-Hirtshals er forsinket, skriver NRK.

Flere nyheter: