Menu
Manchester Citys Erling Braut og pappa Alf-Inge Haaland med Premier League-pokalen etter søndagens kamp mot Chelsea. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB.

Smørblid Haaland: – Har gledet meg til denne dagen lenge

Erling Braut Haaland smilte og lo da han feiret seriegullet sammen med lagkameratene i Manchester City søndag.

Av NTB | 21.05.2023 19:58:54

Sport: – Det var helt fantastisk. Det er helt surrealistisk å gjøre det der med fansen her og se alle de glade trynene rundt på stadion – det er helt fantastisk. Sammen med familien og alle jeg kjenner. Det er helt fantastisk, sa Haaland til Viaplay.

Haaland har opplevd et strålende førsteår i Manchester City. Han har foreløpig scoret 36 Premier League-mål og 52 mål totalt.

– Jeg har gledet meg til denne dagen lenge, og endelig kom den, sa 22-åringen.

Søndag kom han inn fra benken i det 74. minutt da Chelsea ble slått 1-0 på Emirates. Fansen stormet banen etter kampen, men det roet seg etter hvert, og TV-bildene viste en smilende Haaland som etter hvert kunne løfte den store pokalen over hodet.

Så langt har han fått med seg et seriegull. Om 14 dager kan han vinne FA-cupen om Manchester United blir slått i finalen på Wembley, og 11. juni kan han også vinne Champions League med laget. Manchester City er favoritter mot Inter i Istanbul 11. juni.

– Vi har to finaler igjen. Vi har sjanse til å vinne «The Treble». Det har jeg lyst til, sa superspissen.

Faren Alfie var til stede på gresset etter seieren.

– Han har jobbet utrolig hardt for dette, og forhåpentligvis er det bare starten på noe enda større. Vi skal nyte øyeblikkene, sa han.

Flere nyheter: