Menu
Viktor Hovland i aksjon i Europas PGA-mesterskap. Foto: Zac Goodwin / PA / AP / NTB

Småseig avslutning for Hovland i England – Fox sikret gjev tittel

Viktor Hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske PGA-mesterskapet. Nordmannen endte på 5.-plass.

Av NTB | 17.09.2023 18:02:52

Sport: Hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. Så ble det trøblete for 25-åringen fra Oslo.

Han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. På neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet.

Nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). De neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i Sør-England.

Nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. På 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. På 18. og siste hull spilte Hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie.

Newzealenderen Ryan Fox spilte meget solid og tok en noe overraskende seier i turneringen, 18 slag under par. Han plasserte seg ett slag foran den engelske duoen Tyrrell Hatton og Aaron Rai.

Tittelen er Fox’ største i karrieren, og han er tidenes første spiller fra New Zealand som vinner det europeiske PGA-mesterskapet.

Hovland avsluttet turneringen på 15 slag under par etter en 67-runde søndag. Det ga 5.-plass og drøyt fire millioner kroner i premiepenger.

Svensken Ludvig Åberg, som ledet turneringen med to slags margin før den siste runden, klappet derimot sammen på siste runde. Han noterte blant annet to dobbeltbogeyer og havnet et godt stykke bak teten.

23-åringen Åberg kom med på Europas Ryder Cup-lag etter å ha imponert på europatouren og vunnet en turnering i Sveits nylig.

Spillet ble stoppet på grunn av fare for lynnedslag mens Hovland var i gang med det 16. hullet. Spillerne måtte vente halvannen time på å sette i gang igjen.

Flere av europeerne som skal spille Ryder Cup i månedsskiftet, var involvert i tetkampen i turneringen. Rory McIlroy gikk en imponerende sisterunde på sju slag under par og havnet ett slag bak Hovland. John Rahm er ett slag foran nordmannen.

(©NTB)