Menu
Det er slutt mellom Sbanken og Apple Pay etter at banken ble kjøpt opp av DNB. Andre banker, deriblant Nordea, tilbyr fremdeles Apple Pay. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Slutt med Apple Pay for Sbanken-kunder etter DNB-oppkjøp

Kunder av nå DNB-eide Sbanken mister neste uke muligheten til å betale med Apple Pay. Årsaken er at DNB mener Apple forhindrer konkurranse og innovasjon.

Av NTB | 24.08.2023 10:14:37

Vitenskap og teknologi: Tiden der kunder av Sbanken kunne legge bort det fysiske kortet og heller bruke mobilen og Apple Pay til å betale, er over, melder Aftenposten.

Søndag 27. august 2023 er siste dag man kan bruke Sbanken-kortet til å betale med Apple Pay. Etter oppkjøpet av Sbanken varslet DNB at muligheten for mobilbetalingsmetoden ville forsvinne.

Årsaken er at DNB mener Apple hindrer innovasjon, friheten til å velge og rettferdig konkurranse i betalingsmarkedet når de nekter andre betalingstjenester enn sin egen, tilgang til NFC på Iphone og Apple Watch. Over 50 prosent av norske mobilbrukere bruker Apples Iphone.

NFC-brikken, såkalt nærfeltskommunikasjon, er det som gjør det mulig å betale kun ved å holde telefonen mot betalingsterminalen.

Aftenposten påpeker at det er mulig å betale med Apple Pay selv om man er Sbanken/DNB-kunde. Det ved hjelp av Curve-bankkortet som kan kobles til alle kort så lenge de er Visa- eller Mastercard-kort.

(©NTB)

Flere nyheter: