Menu
Lionel har betydd alt for min karriere, har eier og trener Gøran Antonsen sagt gang etter gang. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB

Slutt for norsk eventyrhest – løp inn 17 millioner kroner

Travhesten Lionel passerte søndag svimlende 17 millioner kroner i premiepenger. Etterpå annonserte en gråtkvalt eier og kusk at løpskarrieren er over.

Av NTB | 14.08.2023 16:34:27

Kuriosa og kjendiser: Lionel er en av norgeshistoriens mest suksessrike travere. Søndag vant 13-åringen et V65-løp på Biri Travbane med sin eier og trofaste følgesvenn Gøran Antonsen i sulkyen.

Med det rundet han 17 millioner kroner på premiekontoen. Av norskfødte hester kan kun Cokstile vise til maken.

Etter Biri-løpet annonserte en gråtkvalt Antonsen at en av Norges fremste løpskarrierer har kommet til veis ende.

– Jeg har gruet meg til å si det, for når man sier det høyt, blir det en realitet. Men nå er det over, sa Antonsen til Rikstoto Direkte.

– Det er ikke noe jeg har tenkt på lenge. Jeg var ute og kjørte med en 2-åring på onsdag, og da var det en indre stemme i meg som sa at nå er det stopp. Han har ingenting mer å bevise, la han til.

Østfoldingen har hatt hesten, som er oppkalt etter fotballspilleren med Messi til etternavn, siden den ble født. Opprinnelig eide han Lionel sammen med kameraten Kjell Arne Ness. I 2017 døde Ness, kun kort tid før han skulle få realisert drømmen om å se Lionel på start i det prestisjetunge Olympiatravet. På Åbybanen i Göteborg hedret Gøran Antonsen og Lionel sin avdøde venn ved å ta en for mange svært overraskende og uhyre emosjonell seier.

Lionel rakk å starte 120 ganger i løpsbanen. 31 ganger vant han. Foruten seieren i Olympiatravet i 2017 ble han nummer to i VM-løpet på Yonkers-banen i USA i 2018.

I 2017 ble det ogsåp tredjeplass i verdens mest prestisjetunge travløp, Prix d’Amérique, i Paris. Tre NM-triumfer har det også blitt.

(©NTB)

Flere nyheter: