Menu
Casper Ruud måtte slite seg til seier mot argentinske Guido Andreozzi. Foto: Eduardo Verdugo / AP Photo / NTB.

Sliteseier for dryppvåt Ruud i Mexico – slapp med skrekken mot 342.-rangert argentiner

I comebackkampen etter noen ukers pause tok Casper Ruud seieren over argentinske Guido Andreozzi i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico.

Av NTB | 28.02.2023 09:05:43

Sport: Ruud slet seg til seier i den første kampen i hardcourtturneringen med settsifrene 6-4, 4-6, 7-6 (7-2). Kampen varte i to timer og 51 minutter.

– Det gir meg selvtillit at jeg klarer å dra i land en så jevn og tøff match, hvor jeg kanskje ikke spiller min beste tennis, sa Ruud til NTB etterpå og fortsatte:

– Jeg synes også til tider at Andreozzi spiller veldig bra. Han spiller hurtig, ekkelt og treffer mange vinnere. Jeg håpet å kunne vinne enklere, men jeg er glad for å komme videre. Det var ikke langt unna fra at jeg måtte ha pakket bagen og reist videre.

Det resulterte i en gjennomvåt 24-åring, som virkelig måtte jobbe for å vinne det første settet 6-4.

– Et rufsete comebacksett dette her, kommenterte Svein-Espen Lindås Olsen på Discovery+.

Det andre settet ble heller ikke noe lettere for nordmannen, som raskt havnet under 0-2. Andreozzi fortsatte å presse og vant til slutt settet 6-4.

– Dette er imponerende av argentineren som er rangert som nummer 342 i verden, fastslo Olsen.

I neste runde møter Snarøya-gutten japanske Taro Daniel, som slo ut J.J. Wolf i sin første kamp. Daniel er rangert som nummer 125 i verden.

Ruud gjør turneringscomeback etter en drøy måneds hvile etter nedturen i Australian Open, der det ble exit i andre runde.

Det ble alt annet enn en enkelt affære for Ruud i det mexicanske ekstremværet. Gradestokken viste nesten 30 grader, mens luftfuktigheten lå på 78 prosent.

Tredje og avgjørende sett fortsatte like jevnt, hvor Ruud måtte slite for avansementet. Han vant til slutt settet 7-6 (7-2) etter tiebreak.

(©NTB)