Astrid Øyre Slind tok tredjeplassen på fellesstarten i Les Rousses. Foto: Terje Pedersen / NTB

Slind på pallen i fellesstarten i Les Rousses

Astrid Øyre Slind slo Ingvild Flugstad Østberg i kampen om den siste pallplassen på 20-kilometeren i verdenscupen i Les Rousses. Ebba Andersson vant rennet.

Av NTB | 29.01.2023 13:54:59

Sport: Allerede på andre runde stakk en gruppe bestående av Østberg, Slind, Andersson, Kerttu Niskanen og Teresa Stadlober ifra resten.

Seks ganger i løpet av 20-kilometeren måtte løperne opp den stupbratte stigningen ved hoppbakken i Les Rousses. Dette ble det avgjørende punktet i løypa, da finnen og svensken satt opp tempoet akkurat der på den tredje runden. De to nordmennene maktet ikke å matche taktskiftet og måtte avgi en luke til de to i front.

Dermed ble det en kamp om den siste pallplassen mellom Slind og Østberg. De to gikk lenge sammen, men til slutt var det Slind som viste seg sterkest og tok tredjeplassen i løpet.

I kampen om seieren var Andersson gang på gang sterkere enn Niskanen opp bakken. Svensken fikk til slutt en luke og vant rennet 22,1 sekunder foran Niskanen.