Menu
Astrid Øyre Slind avbildet på trening rett i forkant av ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Slind går skiathlon for Norge i VM

Astrid Øyre Slind får sjansen i lørdagens VM-skiathlon. Der stiller hun med Ingvild Flugstad Østberg, Anne Kjersti Kalvå og Silje Theodorsen.

Av NTB | 24.02.2023 09:15:51

Sport: 35 år gamle Slind er VM-debutant. Hun var opprinnelig tatt ut i troppen med tanke på den avsluttende tremila neste helg.

– Det er rundt 10 år siden at jeg gikk skiathlon sist, og jeg håper at jeg kan å skøyte, sa oppdalingen på fredagens pressekonferanse.

– Jeg kan bekrefte at Astrid både kan gå med feste og skøyte, sa landslagstrener Stig Rune Kveen.

Slind røpet også at hun fikk beskjeden om å gå denne distansen i VM allerede for tre uker siden.

– Dette er en øvelse man gjør veldig sjelden. Det blir spennende, sa Theodorsen.

Ingvild Flugstad Østberg er også tilbake i sitt første VM-renn på fire år etter noen tunge sesonger med blant annet startnekt.

– Det er en litt annen inngang enn vanlig, og jeg er stolt over å være på startstrek. Jeg er her for å kjempe om de gjeveste plasseringene. Jeg vet ikke om jeg er god nok, men vet at jeg har muligheten, sa Østberg.

Heidi Weng var også tiltenkt en plass på skiathlonlaget, men fredag morgen ble det kjent at hun reiser hjem fra ski-VM. 31-åringen har ikke fått det til å stemme den siste tiden.

Skiathlon er en distanse med flere navn. Fellesstart med skibytte er ett av dem. Først skal løperne gjennomføre 7,5 kilometer klassisk, før det blir skibytte og deretter 7,5 kilometer skøyting.

Silje Theodorsen fra Kvaløysletta blir den andre VM-debutanten på startstrek

Anne Kjersti Kalvå har i likhet med Østberg medaljeambisjoner. Hun går sin første skiathlon siden VM i Oberstdorf for to år siden.

Flere nyheter: