Menu
To personer har mistet livet etter skytingen i Farsta nær Stockholm på lørdag. Foto: Fredrik Persson/TT / NTB

Skytingen i Sverige i helgen har krevd enda et liv

En av de tre som ble såret i skytingen i Farsta i Sverige lørdag, er død av skadene, opplyser svensk politi mandag. Statsministeren lover å ta politiske grep.

Av NTB | 12.06.2023 10:09:15

Kriminalitet og rettsvesen: En mann i midten av 40-årene er død av skadene han ble påført, opplyser politiet.

En 15 år gammel gutt ble drept på stedet i skytingen i bydelen Farsta i Stockholm lørdag kveld. En gutt i 15-årsalderen og en kvinne behandles fortsatt på sykehus for skuddskader.

To menn i 20-årene er pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

– Det har vært en veldig, veldig mørk helg. Dette understreker hvor utrolig viktig det er at vi legger om politikken, sa Kristersson.

Flere voldshandlinger har rystet Stor-Stockholm siden forrige fredag. I alt sju personer ble skutt i løpet av et døgn.

I tillegg til de fire i Farsta, ble politiet fredag kveld varslet om skyting i Jordbro og Solna. En mann i begynnelsen av 20-årene ble truffet av skudd i Jordbro, og i Solna ble to menn i 20-årene skutt og såret. Ingen av dem skal ha fått livstruende skader.

Statsministeren uttrykte forståelse for de som er redde for hvor Sverige er på vei.

– Men har det kunnet gå i denne retningen går det også an å endre på det. Og det skal vi gjøre, sa han.

Statsminister Ulf Kristersson sa på en pressekonferanse mandag at det har vært en mørk helg, der bakteppet er sju skyteepisoder som fant sted i Stockholm.

Kristersson sier at regjeringen vil jobbe for å gi hjelp til barn som havner i problemer, og støtte til foreldre. Flere ofre i skyteepisoder i Sverige de siste årene har vært unge folk og tenåringer.

(©NTB)

Flere nyheter: