Menu
En mann ble skutt og drept av politiet i Stavanger etter gisselsituasjon søndag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB

Skytehendelsen i Stavanger: Gisseltakeren truet også mann i 20-årene

Politiet har opprettet en ny straffesak om trusler i forbindelse med søndagens gisselhendelse i Stavanger, der en person døde.

Av NTB | 25.10.2023 14:42:36

Kriminalitet og rettsvesen: Gisseltakeren som ble skutt og drept av politiet, var involvert i en trafikkulykke før han kapret en bil og tvang sjåføren til å kjøre. Det var mellom trafikkulykken og gisselsituasjonen at en annen mannen i 20-årene ble truet.

– Dette skal ha skjedd kort tid etter trafikkulykken, mot en tilfeldig person som kom til stedet og ikke hadde noe med ulykken å gjøre, sier politiadvokat Emilie Netteland til NTB.

Gisseltakeren har status som mistenkt. Politiet ønsker ikke å gå ytterligere inn på innholdet i den nyopprettede straffesaken.

Det var søndag kveld at hendelsen skjedde. Politiet sporet raskt opp bilen som ble kapret, og fulgte etter den mot Stavanger. Mannen skjøt da mot politiet, som svarte med å avfyre flere skudd mot bilen. Mannen ble brakt til sykehus der han døde av skadene. Også gisselet ble skadd i hendelsen.

Mannen i 40-årene som ble tatt som gissel, ble avhørt tirsdag av Spesialenheten for politisaker.

– Det er naturlig at Spesialenheten foretar de innledende avhørene av ham, fordi de har ansvaret for å etterforske omstendighetene rundt skytehendelsen. Det er for tidlig å gå inn på hans forklaring, skriver politiet.

Flere nyheter: