Menu
Skuespilleren Jason Sudeikis streiker utenfor Universal Studios i New York. Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB

Skuespillere står streikevakt i Hollywood

Kjente skuespillere stilte fredag opp som streikevakter utenfor Netflix og andre studioer da streiken deres hadde sin første dag fredag.

Av NTB | 14.07.2023 22:02:56

Økonomi og næringsliv: Hundrevis av streikende skuespillere med plakater marsjerte fram og tilbake foran bygningen til Netflix på Sunset Boulevard, samt HBO, Amazon og Paramount, mens passerende bilister tutet til støtte for dem. I New York streiket de utenfor Universal Studios.

– Vi er i dette for så lenge det tar, dette er et historisk øyeblikk, sier Vera Cherny, som har hatt roller i «The Americans» og «For All Mankind».

Med streiken sluttet skuespillerne seg til manusforfatterne som har streiket i flere uker. Dermed har Hollywood fått sin første storstreik på 63 år.

Skuespillernes fagforbund Sag-Aftra innledet streiken ved midnatt natt til fredag etter at 98 prosent av medlemmene stemte for streik.

Rundt 65.000 organiserte skuespillere er i streik. Stridens eple i forhandlingene med filmstudioene var lønn og rettigheter. Skuespillerne krever også garantier for at deres levebrød ikke erstattes av kunstig intelligens

(©NTB)

Flere nyheter: