Menu
En leilighet ble beskutt i Farsta sør i Stockholm. To personer var i leiligheten, men ingen ble skadd, opplyser politiet. Det er andre natt på rad at en leilighet blir beskutt i området. Foto: Nils Petter Nilsson / TT / NTB

Skudd mot leilighet i Stockholm-bydel for andre natt på rad

Natt til fredag skjøt noen inn et vindu i en leilighet i Farsta strand i Stockholm. Noen timer i forveien gikk det av nok en eksplosjon i byen, den tredje siden tirsdag.

Av NTB | 20.01.2023 05:35:31

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er skutt inn gjennom et vindu. Det var folk i leiligheten, men ingen er skadd, sier Andreas Dahlin i politiet til TT.

Politiet fikk melding om skytingen 1.43 og lette natt til fredag etter gjerningspersoner. Det er andre natt på rad at det blir skutt mot en leilighet i bydelen.

Ingen personer ble skadd, ifølge politiet, men det er splintskader i bygget. Ingen er pågrepet etter hendelsen.

Tirsdag gikk det av en eksplosjon ved en restaurant på Nytorget i sentrum av den svenske hovedstaden, mens det onsdag gikk av en eksplosjon i inngangspartiet til en ubebodd bygning i Kista i nordvest.

Videre sier han til kanalen at politiet har pågrepet ti personer i forbindelse med eksplosjonene, og at de er mistenkt for blant annet allmennfarlig ødeleggelse.

– Det er høy sannsynlighet for at dette på et eller annet vis kan kobles til konfliktene som har resultert i flere eksplosjoner, drapsforsøk og drap, sier Österling til TT.

Politiet utelukker ikke at også de to skyteepisodene i Farsta har kobling til eksplosjonene i byen.

– Selvfølgelig ser vi på det, sier Dahlin.

Skytingen følger en rekke eksplosjoner. Torsdag kveld kastet noen en sprengladning inn i en boligblokk i Årsta sør i Stockholm.

– Det har vært en tendens der nettverkene skremmer hverandre ved å kaste sprengladninger og detonere dem hos hverandre, sier polititalsperson Ola Österling til Sveriges Radio.

(©NTB)

Flere nyheter: