Scott McTominay scoret sitt femte mål på fire kamper for Skottland i kampen mot Georgia tirsdag. Foto: Andrew Milligan / PA via AP / NTB

Skottland sikret seier over Georgia etter overvann-utsettelse

Det endte 2–0 i EM-kvalifiseringskampen mellom Skottland og Georgia. Kampen ble satt på vent i nesten to timer på grunn av overvann.

Av NTB | 21.06.2023 00:49:22

Sport: Skottene sikret seg en 1-0-ledelse i det sjette spilleminutt, men like etter oppsto det diskusjoner som endte med at dommer István Vad sendte spillerne i garderoben.

Georgierne protesterte mot Callum McGregors ledermål fordi det var så mye vann på banen. De ble ikke hørt, og målet ble stående.

Spillerne startet oppvarmingen 21.45, og kampen gikk i gang igjen klokken 22.35. De skotske spillerne var på banen og klar til å starte 22.15, men georgierne nektet en periode å komme på banen. Dermed ble det utsettelse i ytterligere et kvarter.

McTominays mål ble også kampens siste, og sluttresultatet ble 2–0 til skottene.

Med det har Skottland vunnet fire av fire spilte kamper i EM-kvalifiseringen, og troner øverst i gruppe A der også Norge er med.

Skottland ligger åtte poeng foran både Norge og Georgia. Etter seieren mot Kypros tirsdag kveld ligger Norge som nummer tre i gruppa med én seier og én uavgjort fra fire kamper, men Spania har så langt bare spilt to av sine kamper.

En inspeksjon av banen klokken 21.20 førte til at man måtte fortsette å jobbe for å få bort vannet. Neste inspeksjon 21.30 varte og rakk, men endte med grønt lys til å spille.

Med det regnfulle tapet er Georgias ubeseiret-rekke på ti kamper brutt. Skottland er på sin side godt på vei til sitt andre EM på rad.

Skottland økte ledelsen kort tid etter pause med et mål fra Scott McTominay. Manchester United-spilleren har fem mål fra de siste fire kampene for landslaget, da han skåret to mot både Spania og Kypros tidligere i kvalifiseringen.

Det regnet mye i Glasgow foran kampen, og banemannskapet på Hampden Park rykket kjapt inn for å forsøke å få vannet bort fra gresset da kampen ble stoppet.