Aston Villa-stjernen John McGinn ble matchvinner for Skottland mot Kypros. Foto: Jane Barlow / PA via AP / NTB

Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

Av NTB | 25.03.2023 17:04:05

Sport: Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

Norge åpner EM-kvalifiseringen borte mot Spania lørdag kveld. Tirsdag venter Georgia i nok en bortekamp.

Første hjemmekamp for Norges del spilles mot Skottland 17. juni.