Menu
Et skadd hus står igjen i en brannherjet skog i Mandera vest for Aten. Skogbranner fortsetter å herje Hellas, og en ny hetebølge ventes å slå inn torsdag. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB

Skoger svidd av i branner i Hellas

Skogbranner herjet onsdag for tredje dag på rad vest for Aten. Skoger og boliger blir ødelagt og folk bes om å evakuere. I tillegg venter en ny hetebølge.

Av NTB | 19.07.2023 14:23:06

Ulykker og naturkatastrofer: Ved daggry gjenopptok brannfly arbeidet ved landsbyen Mandra vest for Aten og i Loutraki ved Korintkanalen, som skiller det greske fastlandet fra Peloponnes-halvøya.

Brannmannskapene melder også om en ny skogbrann på øya Rhodos. Tre landsbyer og et hotell i et fjellområde er evakuerte, opplyser lokale myndigheter til Skai TV. Brannen er ikke nær turistområder.

På fastlandet har brannvesenet jobbet gjennom natta for å holde flammene i sjakk og unna flere raffinerier langs kysten. Fire fly som er sendt fra Italia og Frankrike, har onsdag sluttet seg til innsatsen. Også mannskaper fra Romania, Polen og Slovakia er hentet inn.

Mange titalls boliger har blitt ødelagt og hundrevis av folk har blitt tvunget til å forlate landsbyene sine. Hellas’ meteorologiske kontor hadde advart om økt skogbrannrisiko denne uka, mens landet henter seg inn etter sommerens første store hetebølge.

Det ventes at en ny hetebølge slår inn allerede torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: