Menu
Fredag denne uken trakk Ola Borten Moe (Sp) seg som forsknings- og høyere utdanningsminister og nestleder i Senterpartiet, etter brudd på habilitetsregelverket. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Skjulte summer og utdaterte lister i Stortingets aksjeregister, viser gjennomgang

Oversikten over politikernes eierinteresser i selskaper på børs er full av mangler og feil. Det kan gå utover tilliten til politikerne, ifølge eksperter.

Av NTB | 23.07.2023 16:42:59

Økonomi og næringsliv: – De manglene som her er avdekket er uheldige og gir grunn til å spørre om Stortingets rutiner er gode nok, sier leder Guro Slettemark i organisasjonen Transparency International Norge til E24.

Avisen har snakket med flere eksperter som mener dette kan gå utover tilliten til politikerne.

24 representanter på Stortinget, og to statsråder, hadde aksjer i børsnoterte selskaper ved utgangen av juni, skriver avisen. Hull i regelverket og ufullstendig rapportering fra politikerne selv gjør oversikten mangelfull.

Stortingets administrasjon skriver i en epost til avisen at formålet med registeret er å gi en oversikt over politikernes verv og økonomiske interesser.

Hvis noe er feil får politikerne beskjed, men det gis ingen formelle sanksjoner.

Ola Borten Moe (Sp) sa fredag at han går av som forsknings- og høyere utdanningsminister etter å ha brutt habilitetsregelverket da han kjøpte aksjer i flere norske selskap.

(©NTB)

Flere nyheter: