Menu
Mattias Skjelmose vant den tredje etappen og tok over den gule ledertrøyen i Sveits. Foto. Gian Ehrenzeller / Keystone / AP / NTB

Skjelmose tok over ledertrøyen etter tøff dag i Alpene

Det ble en sur og utrivelig avslutning på den tredje etappen i Tour de Suisse. Mattias Skjelmose syklet inn til dansk seier og ledelse i sammendraget.

Av NTB | 13.06.2023 17:39:06

Sport: Stefan Küng var i den gule ledertrøyen før etappen, men hjemmehåpet greide ikke å forsvare den opp dagens siste stigning. Etappen var på 143,8 kilometer og gikk fra Tafers til Villars-sur-Ollon. Mens man startet i oppholdsvær, høljet regnet ned i målområdet.

Fire syklister stakk ifra i et tidlig brudd, men med litt over tre mil igjen var hovedfeltet med favorittene à jour. Den siste stigningen var på 9,7 kilometer, og Küng begynte å slite.

Etter kort tid slo verdensmester Remco Evenepoel til med et rykk. Det klarte ikke Küng å følge med på og måtte gi opp. Belgieren fikk med seg danske Mattias Skjelmose og Felix Gall (Østerrike). Skjelmose kvittet seg med Evenepoel og var ustoppelig de siste meterne.

Skjelmose var 14 sekunder foran Evenepoel i sammendraget før etappen, og i mål skilte det 21 sekunder mellom de to.

Carl Fredrik Hagen er eneste nordmann i årets Tour de Suisse. Tirsdag endte han på 48.-plass og var 6.53 minutter bak vinnertiden.

(©NTB)

Flere nyheter: