Menu
Dennis Hauger hadde en tøff helg i Barcelona. Foto: SIPA USA /Dppi/DPPI/IPA Sport 2 / ipa-agency.net / NTB

Skjebnehelger i vente for Hauger – manager røper sonderinger

Dennis Haugers drøm om Formel 1 blir stadig tøffere å oppnå. Manager Harald Huysman sier at teamet ser på alternativene for fremtiden.

Av NTB | 27.06.2024 12:33:19

Sport: – Sjansene er jo små nå. Når det bare er 20 biler, og eldre førere fortsetter å kjøre, frigjøres det få plasser, sier Huysman til NTB.

Etter nær halvkjørt Formel 2-sesong ligger Hauger 44 poeng bak VM-leder Paul Aron. Hauger er inne i sin siste sesong i Formel 2 og har gjort det klart at målet er å vinne mesterskapet. Uten det er en direkte vei fra Formel 2 til den ypperste bilklassen vanskelig.

Løpene i Barcelona forrige helg ga ingen gode svar. 12.-plass i sprintløpet og tidlig krasj og påfølgende exit i hovedløpet sørget for en helg uten poeng.

– Skal han fortsatt ha en liten mulighet i Formel 1, har han de fire neste løpshelgene å gjøre det på. Vinner han to-tre løp og klatrer opp i mesterskapet, så kan det fortsatt være en liten mulighet for å bli reservefører i Formel 1, sier Huysman.

Hauger har tidligere i år testet Formel E for Porsche. Huysman sier at teamet holder på å kartlegge fremtiden.

– Vi jobber med alternativer. Det er for eksempel Hypercar (langdistanseløp), Formel E og Indycar, sier Huysman og legger til:

– Men det er ikke interessant å kjøre Indycar om han må finne et kjempebudsjett på 50 millioner kroner for å få kjøre en sesong. Det er en fantastisk serie, og interessen vokser der også, sier Huysman.

– Det er en tendens til at Formel 1 ser mer mot USA og på de førerne som er der. Det er ingen tvil om at Dennis er god nok til å leve av motorsport, men Formel 2-eventyret har ikke helt gitt det man ønsket, sier Schie og legger til:

– Personlig håper jeg at han får til noe i Indycar. Det hadde passet ham bra, og det er blitt et veldig bra mesterskap. De største lagene kjører både tre og fire biler. Det er veldig spennende.

21-åringen Hauger ble tidlig sett på som et stort talent, og han ble i 2017 en del av Red Bulls juniorsatsing. Der var han i seks år før avtalen ble avsluttet etter 2023-sesongen.

– Man skal aldri si aldri. Det er mye som skjer i Formel 1 nå. Det er andre navn som er heitere enn Hauger, sier Schie og peker på Andrea Antonelli og Oliver Bearman.

– Formel 1-lagene har nesten bestemt seg for hvem de skal ha før de begynner i Formel 2, og så bruker de Formel 2 til å venne seg til de store bilene.

Å komme fra lille Norge hjelper heller ikke, fastslår eksperten.

– Det er ingen markedskrefter som bærer deg inn. Om Dennis hadde vært fra USA eller Kina, tror jeg han hadde fått en mulighet i Formel 1.

Neste VM-runde avvikles i Østerrike førstkommende helg. Sesongen avsluttes i Abu Dhabi 8. desember.

Huysman peker på at løpene fremover nå blir svært viktige. Formel 2-feltet skal til Østerrike, Storbritannia, Ungarn og Belgia.

Viaplays ekspertkommentator Thomas Schie ser også til Indycar. Han ønsker å se Hauger prøve seg i amerikansk motorsport.

Hauger herjet i Formel 3 og ble mester i 2021, og da karriereveien gikk videre til Formel 2, var forventningene store. Men der har Aurskog-mannen slitt, og han har en 8.-plass som beste VM-plassering til tross for flere løpsseirer. I alt står 21-åringen med fem seirer på 66 løp på nest øverste nivå. Forrige triumf kom i sprintløpet i Saudi-Arabia denne sesongen.

(©NTB)