Menu
Kristine Stavås Skistad (i midten) vant fredagens verdenscupsprint foran Linn Svahn (t.v.) og Emma Ribom. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skistad tok knekken på svenskene: – Smaker utrolig godt

Kristine Stavås Skistad (24) satte inn en knallsterk sluttspurt og vant sprinten under prøve-VM i Trondheim.

Av NTB | 15.12.2023 15:10:03

Sport: Hun var sterkest på oppløpet og slo svenskene Linn Svahn og Emma Ribom. Det var svært jevnt, men Skistad ble pekt ut som vinner.

Det var Skistads sjette sprintseier i verdenscupen og hennes første i vinter. Ribom hadde vunnet sesongens to første i Ruka og Östersund. Der var Skistad på pallen begge ganger.

Fredag sto hun endelig øverst på pallen igjen, slik hun ofte gjorde de siste månedene av forrige sesong.

– Det er morsomt å vinne i Trondheim og ha et så bra publikum. Og så var det på tide å få svenskene ned fra førsteplassen. Det smaker utrolig godt, sa Skistad til NTB etter triumfen.

Konnerud-løperens disponering i finalen imponerte NRKs langrennsekspert Therese Johaug.

– Et imponerende oppløp. Hun var i bedre posisjoner hele veien, sa hun.

Målfoto måtte til for å skille Ribom, Svahn og Skistad. Dermed måtte Norges fremste sprinter vente og se om tiden var god nok. Skistad hadde hundredelene på sin side.

– Jeg var litt heldig i semien. Både der og i finalen gjorde jeg litt feil i siste sving, erkjente Skistad etter rennet.

Lotta Udnes Weng var Norges andre løper i finalen. Også hun kom seg dit på tid.

Tidligere på dagen trøblet Skistad i prologen. Hun gikk ut tidlig i snødrevet og var over sju sekunder bak kvalifiseringsvinner Linn Svahn. Det holdt til en 21.-plass.

I utslagsrundene slo Skistad kraftig tilbake. Under pallseremonien buet de norske tilskuere på Svahn og Ribom.

– Jeg er blitt buet på i Falun selv. Det er fint å ha et publikum som var på mitt lag i dag. Slikt liker jeg, sa Skistad om episoden.

I semifinalen forsvant også Mathilde Myhrvold.

Som arrangørland kunne Norge stille med hele tolv løpere til start. Det er dobbelt så mange laget vanligvis har i verdenscupen.

Disse ble slått ut i prologen: 33) Kristin Austgulen Fosnæs, 34) Anna Svendsen, 37) Margrethe Røssum Dyrhovd, 38) Helene Ekrheim Haugen, 41) Julie Bjervig Drivenes, 45) Milla Grosberghaugen Andreassen.

I 2025 blir det ski-VM i Trondheim. Helgens renn er viktig testkjøring for arrangøren. Skistad legger ikke vekt på hva fredagens seier betyr opp mot det som skal skje samme sted om 15 måneder.

– Dette har ikke så mye å si. Jeg håper å være enda sterkere om ett år, sa hun til NRK.

Skistad kom seg videre på tid fra et svært tøft semifinaleheat. Der kjempet hun mot svensketrioen Ribom, Svahn og Maja Dahlqvist samt Sveits-profilen Nadine Fähndrich.

Norge fikk med seks løpere til kvartfinalene. Der røk Maria Hartz Melling, Anne Kjersti Kalvå og Ane Appelkvist Stenseth ut.

(©NTB)

Flere nyheter: