Menu
Tarjei Bø under skiskytternes pressetreff utenfor Lygnasæter Hotell fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skiskytterstjernene om VM-smitte: – Jeg tror vi var litt heldige

Onsdag ble det påvist koronasmitte i den norske VM-troppen i skiskyting. Tarjei Bø tror flaks og gode smittevernregler kan ha reddet andre fra å bli smittet.

Av NTB | 09.02.2023 10:35:34

Medisin og helse: VM-reserven Filip Fjeld Andersen testet onsdag positivt for korona og ble umiddelbart sendt hjem til Norge. Dermed er mesterskapet i Oberhof etter alle solemerker over for hans del.

Andersen hadde ikke oppholdt seg sammen med kollegene i den norske troppen i dagene før ankomst til Tyskland. Det kan ha vist seg å være svært gunstig.

– Jeg tror vi var litt heldige med hvor vi var samlet. Filip gikk jo IBU-cup. Det var der han fikk den smitten. Vi var på Lygna, sier Tarjei Bø til NTB.

– Vi var heldigvis fra hverandre da han kom hit. Det var hell i uhell, legger han til.

I den norske troppen er det tatt klare forholdsregler for ikke å bli smittet. Tarjei Bø tror ikke Andersen kan ha smittet andre.

– Vi har alle alenerom her, og har litt fordel av det. Det ser ut som vi har avverget det. I tillegg er vi veldig gode med munnbind, sier veteranen.

Det norske skiskytterlandslagets pressekontakt Halvor Lea opplyser at to-tre personer i det norske støtteapparatet ble testet for korona torsdag morgen som følge av Andersen positive test. De var alle negative.

– Vi har ikke skilt så mye på fjoråret og dette året her. De siste to årene har vi laget veldig harde retningslinjer på laget. Det som er bra med å ha harde regler, er at alle er opptatt av det samme. Hvis du hjelper deg selv, hjelper du også de andre, sier Tarjei Bø.

– Én ting er at vi har hatt lite korona, men vi har heller ikke vært mye plaget av forkjølelser eller andre ting. Vi har fortsatt det samme regimet denne sesongen. Når det kommer smitte, forandrer det lite. Vi har ligget på de samme tiltakene hele veien, legger han til.

Johannes Thingnes Bø er veldig trygg på smitteverntiltakene i eget lag.

– De er bra. Vi holder avstand til grupperingene våre. Støtteapparatet sitter for seg selv, og vi bor alle sammen på enerom. I tillegg er vi flinke til å bruke munnbind, sier han.

Fredag er det sprint i Oberhof.

Andersen ladet opp til VM med IBU-cuprenn i østerrikske Obertilliach. Den øvrige VM-troppen var på Lygnaseter og la den siste finpussen på VM-formen.

Strenge smittevernregler har blitt integrert del av hverdagen til skiskytterne. Mens samfunnet har sluppet opp på tiltakene, er de langt på vei beholdt hos Tarjei Bø og de andre VM-profilene.

(©NTB)