Sverre Dahlen Aspenes vant vinterens siste IBU-cuprenn i skiskyting. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skiskytterne avsluttet IBU-cupen med femdobbelt seier – Aspenes vant

Sverre Dahlen Aspenes førte an da det ble femdobbelt norsk seier på fellesstarten som avsluttet vinterens IBU-cup i skiskyting.

Av NTB | 09.03.2024 21:27:52

Sport: Aspenes måtte gå fire strafferunder i Obertilliach, men han vant likevel 22,6 sekunder foran fredagens normaldistansevinner Martin Uldal.

Martin Nevland, Mats Øverby og Isak Frey endte også foran franske Emilien Claude, som på 6.-plass var beste løper uten norsk pass.

Øverby vant IBU-cupen totalt foran Johan-Olav Botn, Nevland, Uldal og Frey. Det ble altså femdobbelt norsk i sammendraget også.

Like bra gikk det ikke for de norske på kvinnenes fellesstart, der Gro Randby på 6.- og Ragnhild Femsteinevik på 7.-plass var de beste norske. Det ble fransk dobbeltseier ved Anaëlle Bondoux og Oceane Michelon.

Michelon vant IBU-cupen totalt foran Jenny Enodd og Karoline Erdal, som endte på henholdsvis 25.- og 17.-plass lørdag.