Menu
Marit Ishol Skogan (t.h.) veksler med Karoline Knotten på søndagens stafett. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Skiskyting: Debutant Marit Skogan leverte i ny norsk stafettseier

Marit Ishol Skogan gjorde en solid etappe i sin stafettdebut da Norges skiskytterkvinner tok sin annen strake triumf i verdenscupen.

Av NTB | 10.12.2023 15:30:10

Sport: Skogan, Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold fikset norsk seier i østerrikske Hochfilzen søndag.

Det norske laget vant også den første verdenscupstafetten i Östersund. Da gikk Marthe Kråkstad Johansen sammen med Arnekleiv, Knotten og Tandrevold.

Det norske laget avgjorde langt på vei kampen om seieren da Knotten gikk fra Sverige og Italia på tredje etappe. Tandrevold gjorde ingen feil på siste etappe og sikret seieren.

Arnekleiv brukte to ekstraskudd og sendte Skogan ut i tet sammen med Sverige og Tyskland. Da Arnekleiv forlot standplass etter den stående skytingen var hun svært nær ved å få et kamera i hodet.

– Jeg håper noen har sagt fra, for jeg måtte dukke for kamerastanga etter begge skytingene. Det var litt ekkelt, sa Arnekleiv til TV 2.

Der leverte hun solid og holdt seg til ett ekstraskudd. Norge hadde 29 sekunder opp til lederlaget Italia etter to etapper. Da hadde imidlertid Italia brukt sine sterkeste kort.

– Stafett er så artig. Om jeg hadde visst at det var så gøy hadde jeg gjort det hver dag. Jeg er så fornøyd med at jeg greide å beholde roen, sa Skogan til TV 2.

Tandrevold hadde 33 sekunder ned til Elvira Öberg etter første skyting. Dermed måtte det en solid kollaps til for at det ikke skulle bli norsk seier i Østerrike.

Tandrevold leder verdenscupen sammenlagt etter de to første verdenscuprundene. Neste er i sveitsiske Lenzerheide 15.-17. desember. Sesongens store mål er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.

Steinkjer-jenta Skogan har fått sin verdenscupdebut denne sesongen og var for første gang med på det norske stafettlaget i verdenscupsammenheng søndag.

Knotten leverte knallsterkt både i løypa og på standplass og sendte Tandrevold ut i ledelse. Ned til Sverige skilte det 20 sekunder.

(©NTB)