Skeids Johnny Buduson scoret mål mot Kristiansund. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Skeid rystet Kristiansund – Fredrikstad tok over tabelltoppen 1. divisjon

Kristiansund klarte bare 2-2 mot Skeid i 1. divisjon mandag. Dermed tok Fredrikstad seg opp på tabelltopp etter 2-1-seier over tabelljumbo Åsane.

Av NTB | 29.05.2023 17:09:03

Sport: Kristiansund var serieleder før runden med 17 poeng, mens Skeid lå nest nederst med stusslige seks poeng.

Ti minutter før pause var det likevel Skeid som gikk opp i føringen da Johnny Buduson satte et straffespark i mål. Fem minutter senere doblet Marcus Melchior ledelsen for oslolaget.

Leander Alvheim reduserte for Kristiansund tjue minutter ut i 2. omgang. 18-åringen fullførte opphentingen på egen hånd da han utlignet til 2-2 på overtid.

Fem minutter på overtid ble Henrik Johansen helten for Fredrikstad da han satte inn 2-1-scoringen mot Åsane. Riki Alba ga østfoldingene en drømmestart etter tre minutter, men Mame Ndiaye utlignet med to minutter igjen av ordinær tid.

Både Fredrikstad og Kristiansund står med 18 poeng. Det samme gjør Kongsvinger på 3.-plass, som vant 1-0 mot Sogndal mandag. Adem Guven ble matchvinner for Vegard Hansens mannskap. Ett plussmål skiller mellom tettrioen.