Menu
Denne nettsiden utgir seg for å være Skatteetatens nettsider. Legg merke til «skattebyra.com» i URL-feltet som signaliserer at nettsiden er falsk. Foto: Skatteetaten / NTB

Skatteetaten advarer mot ny svindelbølge: – Stadig smartere svindlere

Skatteetaten er oppgitt som avsender i en ny svindelbølge på epost og tekstmeldinger. De advarer mot lureriet og sier svindlerne stadig blir smartere.

Av NTB | 31.08.2023 16:14:32

Kriminalitet og rettsvesen: – Dette er ren svindel, og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i eposter eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen, i en pressemelding.

Svindelmeldingene hevder at folk har skattepenger til gode og inneholder en link til en fiktiv innloggingsside hos Skatteetaten. URL-feltet til den fiktive siden er «skattebyra.com», noe som signaliserer at siden er falsk.

Svindelmeldinger som utgir seg for å komme fra Skatteetaten, kommer flere ganger i året. Svindlerne blir imidlertid stadig smartere, hevder Fossen.

– Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke klikk på den. Skriv heller inn Skatteetaten.no i nettvinduet og sjekk at det er rett adresse i URL-feltet i nettleseren før du legger inn noen påloggingsinformasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: