Menu
Sykkelsporten ser til fotballen og vil innføre gule kort. Her er dommer Daniel Higraff avbildet når han gir et gult kort. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Skal teste ut gule kort i sykkelritt: – Rytternes sikkerhet er prioritert

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kunngjorde onsdag at de vil innføre gule kort for å prøve å forbedre rytternes sikkerhet.

Av NTB | 13.06.2024 06:43:05

Sport: Årets sesong har blitt overskygget av flere alvorlige ulykker som har forårsaket skader på noen av de største stjernene som Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel og Wout Van Aert.

Regelen trer i kraft 1. august på prøvebasis fram til 31. desember, uten at noen ryttere vil bli straffet i perioden.

Fra 1. januar neste år vil det bli ilagt sanksjoner for gule kort, som innføres som en del av sykkelsportens SafeR-program.

– Rytternes sikkerhet er prioritert av UCI, og det var med dette i tankene at vi opprettet SafeR, sier UCI-president David Lappartient.

– Jeg er overbevist om at tiltakene som ble kunngjort i dag, vil sikre fremskritt mot en tryggere sport, fortsetter han.

SafeR er et program som er dedikert til å forebygge rytternes sikkerhet, og som sikrer de viktigste interessene innen profesjonell landeveissykling, opplyser forbundet.

UCI sier også at de ønsker å teste effekten av ryttere som bruker ørepropper under ritt.

– Tiltaket vil bli testet i utvalgte profesjonelle endagsritt og etapperitt, melder UCI.

– Denne avgjørelsen er basert på diskusjoner som førte til konklusjonen at øretelefoner kan være både en distraksjon for ryttere og en fysisk fare fordi radioenhetene er montert på ryggen. De utgjør en risiko når mange lag ber rytterne deres om å rykke opp til fronten av feltet samtidig, fortsetter forbundet.

(©NTB)

Flere nyheter: