Alisson i aksjon mot Crystal Palace lørdag. Senere i kampen måtte Liverpools målvakt ut med en skade i låret. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Skadesmell i Liverpools sliteseier – Alisson mister flere kamper

Alisson forsvant ut med lårtrøbbel i Liverpools 1-0-seier borte mot Crystal Palace. Keeperen er trolig ikke tilbake før etter landslagspausen i november.

Av NTB | 05.10.2024 16:31:24

Sport: Det var anslaget Liverpool-manager Arne Slot ga til TNT Sports etter seieren i London.

– Ut fra måten han gikk av banen på, blir dessverre ikke Alisson med oss i de kampene, sa nederlenderen da han snakket om det tette programmet som venter.

Lårskaden til Alisson kom innenfor det siste kvarteret. Han kastet frustrert hanskene i gresset og måtte erstattes av tredjekeeper Vitezslav Jaros, som endelig fikk debuten etter flere år i Liverpool.

Det er andre gang i høst at Alisson har vært skadeplaget.

Diogo Jota skjøt Liverpool i føringen etter snaut ti minutter i helgens første Premier League-oppgjør. Han scoret på et perfekt innlegg fra Cody Gakpo.

Senere i omgangen burde Jota ha gjort 2-0, men portugiseren sleivet da han skulle bredside inn ballen.

Før pause styrte Liverpool alt og hadde en ballbesittelse på godt over 70 prosent i en oppstykket kamp. Utover i 2.-omgangen steppet Palace kraftig opp, og Alisson måtte gjøre flere habile redninger.

Liverpool står med 18 av 21 mulige poeng fra sju kamper. Det gjør at laget topper tabellen uansett hva som skjer i resten av runden. Slot har vunnet ni av sine ti første kamper som Jürgen Klopps arvtaker.

Crystal Palace ligger under nedrykksstreken med sine tre poeng.

Med ledelse til pause taper aldri Liverpool i Premier League. Lørdag kom ligakamp nummer 143 på rad der laget har plukket minst ett poeng etter å ha ledet halvveis.

Etter landslagsavbrekket tar Liverpool imot formsterke Chelsea på Anfield. Den kampen spilles 20. oktober, mens Crystal Palace gjester Nottingham Forest dagen etter.